Fina ord om romanen Fågelflykt

Jag är mycket rörd av Lars-Erik Perssons, professor i matematik, fina ord om romanen Fågelflykt.

”Dramatiskt dygn för mig. I går fick jag besök av min vän författarinnan Anne-Christine Liinanki. Hon kom med sin nya bok Fågelflykt, personligt signerad och nytryckt. Jag började läsa och blev som ett under helt uppslukad av innehållet. Jag har sedan dess sträckläst boken och är mycket rörd. Ett äventyr som beskriver de mest dramatiska händelserna över flera generationer. Varför jag blev så berörd kan nog bero på att jag påmints om avgörande händelser i mitt eget liv och min speciella relation till min fantastiska mor Dagmar (som fortfarande lever andligt och påverkar allt jag gör). Och min önskan att beskriva detta innan jag dör. Huvudpersonerna Amanda, Anna Maria och Agneta är alla fascinerande på sina vis. Deras unika kärlekshistorier med brinnande törst och kärlek till sina barn är beskrivna på ett magiskt sätt, och alltid med speciellt lockande fågelkvitter i centrum. Det enda lilla tagg jag har i hjärtat just nu är att jag heter ”Lars”, jag vill hellre vara Jonathan i slutet eller varför inte Aslak i början. Jag är chockad själv att jag så helt kan uppslukas av något annat än min fantastiska familj och min magiska matematik.”

Det här inlägget postades i Ankis författarblogg, Bok: Fågelflykt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.